ponedeljek, 4. november 2013

4. 11. 2013: PREVAL NA GREDI

Če misliš, da zmoreš, ali če misliš, da ne zmoreš, vedno imaš prav.  Henry Ford       
   
 Pozdravljeni!

 Tapkanje s športniki je še posebej zanimivo, ker so zanje rezultati tako pomembni, da jim ni kaj dosti mar, če komu tapkanje izgleda čudno, smešno ali neumno. Pripravljeni so na dolge in naporne treninge in tudi na uro tapkanja.
 Pred počitnicami se je pri meni oglasila Mia, ki zagreto trenira gimnastiko v klubu Salto. (Se še spomnite Talentov?) Naslednji dan je imela tekmovanje in bilo jo je strah, da bo padla z gredi med izvajanjem prevala. Povedala je, da čuti strah za 10 v želodcu in da se trese. 
KARATE:
 Čeprav me je strah, da bom na tekmovanju padla z gredi, se zavedam, da sem na treningu ta element že velikokrat dobro izvedla.
 Čeprav čutim ta strah v želodcu, ko pomislim na preval na gredi, vem, da sem dobra v gimnastiki.
 Čeprav se tresem od strahu, sprejemam vse svoje občutke.
PO TOČKAH:
  strah me je, da bom padla, boli me želodec, tresem se, bojim se, kaj se bo zgodilo na tekmovanju, tresem se, mišice se tresejo, kosti se tresejo, sklepi se tresejo, vse celice se tresejo, zrak okrog mene se trese (tu sva se nasmejali in s smehom sprostili še en del napetosti)
  Strah se je po nekaj krogih zmanjšal na subjektivno oceno 4. Vprašala sem jo, če je še koga strah, ko ona tekmuje. Odgovorila je:
"Mama se trese." In sva tapkali tudi to. Po tem tapkanju je bil strah velik le še za oceno 2. Vprašala sem jo:
"Kaj pa je najhuje, kar se zgodi, če padeš z gredi?"
"Odbijejo mi točke."
"In kako bi se počutila, če bi dobila manj točk?"
"Sram bi me bilo."
  Odtapkali sva še sram in skupaj z njim je izginil tudi strah.
  Zaključili sva s tapkanjem pozitivnih afirmacij, da ji bo uspelo.

V nedeljo sem dobila mail:
Pozdravljeni. 
Najprej naj vam povem da tako sproščena in zadovoljna, kot je bila v petek, ni bila že dolgo. Takoj ko je prišla na trening, mi je povedala, da se je full sprostila na tapkanju. Pa še trenerki je takoj povedala, da je tapkala in da se počuti dobro. Zvečer je tapkala še sama.
Tekma je šla super. Rezultat ni toliko pomemben kot dejstvo, da je Mia s svojim nastopom super zadovoljna. Celo trenerji so ostali presenečeni nad njenim nastopom. Pa še za tapkanje so se ogreli in jih to zelo zanima. 
Zanimivo je da Mia čuti, da se jaz bojim. Sama nimam takega občutka. Mene je samo "strah" njenega  nezadovoljstva...njenega negativnega mnenja o sebi.... 
V priponki  vam pošiljam slikice s tekme- prevala na gredi. Zanimiv je njen obraz pred začetkom prevala in zmagoslavni nasmeh na koncu.
Lep preostanek vikenda.
​ ​
 Emina

»Zmagovati ne pomeni vedno biti prvi, zmagovati pomeni,
da ti gre bolje, kot ti je šlo prej.«         Bonnie Blair

http://www.youtube.com/watch?v=ksuragZVFqg  tapkajo tudi uveljavljeni športniki

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p., 040 516 280
Prikazana je datoteka gVm-CDyHosQ3xw8Rbyafdao75HNNBDnyZvPwgP4nero.jpeg  Prikazana je datoteka D2jgvl5LraHVKea5XzUJsKgnHvmJiiLvJyDFwB6lgso.jpeg  Prikazana je datoteka Te66JAXDEumd1ic56WXFos4anoNooAjVxURy_mHOaCM.jpeg

Ni komentarjev:

Objavite komentar