sreda, 3. december 2014

3. 12. 2014: KO ZMAGA TAPKANJE

Pozdravljeni!

   Danes vam posredujem pismo mame, ki že nekaj let tapka. Neskončno si je želela na ta način pomagati hčeri, ki jo v šoli muči trema. Hči je tovrstno pomoč zavračala, mama pa je še naprej tapkala in čistila svoje strahove. Nemogoče je ugotoviti, kaj je bilo odločilno, da je prejšnji teden prišlo do preobrata. Hči se je odločila, da poskusi.


​   ​
KO ZMAGA TAPKANJE:
   Danes pa vam pišem prav s posebnim namenom. Hči, ki nikoli ni hotela tapkati in je bilo to zanjo najbolj neumna in brezvezna stvar, je sinoči takoj pristala na mojo pobudo, da bi skupaj tapkali. Tapkali sva strah pred testom; strah, da ji bo zmanjkalo časa, strah, da se ravno v tistem trenutku ne bo mogla spomniti postopka reševanja ali katerega od pravil. 
   Proti koncu se nama je pridružil še bratec in ko je bilo strahu že za 3 in manj, je začela zehati. Tapkanje sva zaključili z nekaj pozitivnimi afirmacijami.
   Test so pisali prvo uro. Tako sem uspela že slišati njen vesel glas, ko mi je povedala, da je rešila vse naloge in to med prvimi.V njenem glasu sem zaznala, da je zadovoljna sama s seboj in z znanjem, ki ga je pokazala v testu. Ne glede na to ali je naredila kakšno napako, je napredek to, da se ni zmedla, da se je spomnila vseh postopkov in da je uspela rešiti vse naloge še pred koncem ure.
   Želim ji, da bi bil njen test brez napak in da bi po napornem in zanjo zelo stresnem začetku tega šolskega leta (2. triada) ponovno dobila zaupanje vase, v uspešnost svojega dela in v svoje znanje. V povezavi s tem se bo gotovo pojavila še kakšna težava, ki pa jo bova uspeli premagati s tapkanjem.

   ... in maila vam nisem poslala v ponedeljek, ker sem čakala na rezultat.
    Pisala je 4, ena točka ji je zmanjkala za 5. V razredu sta bili menda dve petki (28 učencev). Testa še ni dobila. Sama sem zelo zadovoljna, ker je to rezultat izključno njenega sprotnega dela. Za njo pa mislim, da je malo razočarana zaradi točke, hkrati pa vesela. Za test se ni posebno pripravljala. Prav zanima me, kakšne napake je naredila.

    Ko sem pred leti na Ljudski Univerzi v Kopru obesila oglas, da si s tapkanjem lahko pomagamo pri odpravljanju treme, me je poklical gospod v poznih tridesetih letih. Povedal je, da nujno rabi pomoč, ker ga med sestanki s poslovnimi partnerji tako muči trema, da se komaj kaj dogovori. Nerodno mu je bilo zaradi potnih rok in premočenih srajc. Tapkala sva štirikrat in po vsakem tapkanju je poročal o bistvenem izboljšanju. Nekega dne pa je med tapkanjem rekel: 
   - Kje ste bili, ko sem študiral? Umiral sem ob vseh predstavitvah, ko sem pred tablo moral zagovarjati svoj izdelek ali znanje.

   Ali je to tudi vaš problem?
   Koliko časa boste še trpeli?

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti  (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija, s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

Ni komentarjev:

Objavite komentar