ponedeljek, 26. maj 2014

26. 5. 2014: ODMRZNIMO

Pozdravljeni!

   Verjamem v energijo. V ENO ENERGIJO.
   Kot obstaja ena voda, ki je včasih bistra, včasih motna in včasih strupena ... Včasih je je premalo in včasih preveč ... Prava količina in oblika naredi raj na Zemlji. Včasih je trda in mrzla, je led. Ni mi všeč led na cesti ali na pločniku, vendar mi pride prav, ko si z ledenimi kockami ohladim pijačo ... Vse ima smisel in namen.
   Ko se nam zgodi kaj hudega, bolečega, nam del življenjske energije "zmrzne". Na tak način si telo pomaga, da preživi težke trenutke v življenju. Žal pa ta zamrznjena energija pogosto ostane v takem stanju tudi, ko se življenjske okoliščine spremenijo na bolje. Pomanjkanje energije občutimo tako, da smo utrujeni, občutljivi, živčni, nezbrani, bolehni ali celo zelo bolni ...
   Če želite odmrzniti energijo ujeto v stiskah in travmah vašega življenja, vas vabim na delavnico tapkanja.


V soboto, 7. 6. 2014, bo v OŠ Dekani od 9.00 - 13.00 ure začetna štiriurna delavnica uporabe EFT tehnike. 
Cena: 40€. Za dijake, študente, upokojence, brezposelne ali če prideta dva iz istega gospodinjstva 10% popust. 
Prosim za predhodne prijave! (Delavnico lahko organiziramo tudi v vašem kraju. Pokličite, da se dogovorimo.)

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

ponedeljek, 19. maj 2014

19. 5. 2014: SAMA SE DAJEM V NIČ

Pozdravljeni!

  Na tapkanje je prišla gospa, ki je že obiskovala psihiatra in psihologa zaradi paničnih napadov, ki ji grenijo življenje zadnja leta. 
  Na prvem srečanju je povedala, da kljub ugledni službi in izobrazbi čuti, da ni ustrezna ali dovolj dobra. Če jo kdo pohvali, se "sama daje v nič". Strah jo je, kaj si bodo ljudje mislili o njej, če bi se sama s čim pohvalila. Hitro se počuti napadeno. Kadar ima v družbi občutek, da ni sprejeta, si želi stran ali pa neprekinjeno, nekontrolirano je. Občutek nesprejetosti ima v družbi ljudi, ki govorijo samo o sebi, nenehno kritizirajo, ponavljajo dolgočasne zgodbe, jo preglasijo in ji ne dovolijo biti to, kar je. Vprašala sem jo, katera pomembna oseba iz njenega življenja ima take lastnosti? To je njen oče. Nenehno se hvali, vse ve, vse zna in je glasen. Med tapkanjem je ugotovila, da ne prenese, da jo drugi hvalijo, ker mu noče biti podobna.
  Tri srečanja smo na različne načine tapkale občutke povezane z očetom (predvsem veliko jeze) in razne dogodke, ki so jo zelo prizadeli in na osnovi katerih je sprejela omejujoča prepričanja o sebi in drugih ljudeh. Po vsakem srečanju je prišla navdušena, ker se na splošno počuti veliko bolje, ima več energije, lažje premaguje stres v službi.
  Na četrtem srečanju sem ji predlagala, da pozornost posvetiva čemu drugemu. Z nasmehom na obrazu je privolila. Prosila sem jo, da mi pove tri lastnosti njenega moža, ki jo motijo. Po kratkem razmisleku je naštela:
- ne pove, kam gre;
- daje mi občutek, da me ne posluša;
- veliko se hvali.
  Spomnila se je dogodka pred nekaj leti, ki jo je zelo pretresel. Mož jo je v družbi prijateljev brez razloga zelo grobo skritiziral in jo dal v nič.
- Vzelo mi je sapo. Mislila sem, da bom umrla od groze. Dobila sem migreno in zbolela. Mož se je opravičeval, jaz pa sem mu odgovarjala, da mu ne morem oprostiti. Nisem prenesla, da se me dotakne. 
  Tapkali sva občutke, ki jih je prinesel na površje ta spomin. Med tapkanjem je pripovedovala svoj notranji monolog:
- Kaj meni moraš to ´rečt´? Ne vprašam nič. Trudim se. Ne morem razumet´ te hudobije. To me obnemi in ne reagiram sebi v bran, temveč zbolim. Ne morem verjet´, da so drugi tako hudobni.
- Kdaj ste se tega naučili (to spoznali, občutili ...)? 
  Začela je jokati ...
- Ko se je moj oče ob večerji hudo razjezil na mamo in čez jedilnico vrgel posodo. Stara sem bila 9 ali 10 let. (Spomnila se je vonja hrane in madežev na zidu.) Vsi smo se tako ustrašili, ker je rohnel, kot da je znorel. Vsi smo otrpnili. Od takrat prostor za mizo zame ni več varen prostor. Nisem v stiku s sabo, s svojim telesom, s svojim želodcem. Od takrat sem se začela rediti. Kadar je moj oče v bližini, ne morem biti sproščena. Ne morem odmrzniti ... Tega ne morem pozabiti. Tako je rohnel ... To je bilo tako grozno. Počutila sem se majhno in nemočno ... Še mama se mu ni uprla, pa je bila odrasla. Čutim to nemoč ... Strah me je bilo ... Kaj pa če bi se komu kaj zgodilo? 
  Prosila sem jo, da v mislih stopi v "sliko tega dogodka" do male deklice in se ji predstavi. Ponavljala je za mano:
- Veš, Tinka (izmišljeno ime), jaz te poznam. Vem, kako ti je. Želim ti pomagati.
  Gospa je pripomnila, da ima občutek, da ji to ne bo uspelo, ker je preveč žalosti. Rekla sem ji, naj jo vpraša, ali jo lahko (v mislih) vzame v naročje, jo tolaži in ji pokaže tapkanje. Malo Tinko naj vpraša, kaj si želi.
- Želi si zbrisati ta film. (Ta boleč dogodek.)
- Vprašajte jo, kako se to lahko zgodi.
  Že večkrat sem napisala, da ima odgovore klient in v tem primeru je klient mala nemočna Tinka, ki še vedno podoživlja dogodke izpred štiridesetih let in je ujeta v trpljenju znotraj odrasle urejene in uspešne ženske.
- Oče bi jo moral vzeti v naročje in jo potolažiti, ker je odgovoren zanjo, je povedala gospa.
- Zamislite si očeta iz najlepšega spomina in zrežirajte ta dogodek.
  Gospa je povedala to, kar si je želela slišati od očeta:
- Oprosti, ker sem to naredil. Nisem hotel tega. Zaradi svojih težav sem zelo razburjen, živčen. Nisem hotel, da bi ti bilo hudo. Vem, da ne bi smel tega narediti. Tega si ne zaslužite. Oprosti. Ali mi boš oprostila?
- Bom. Seveda bom.
  (Vse to je potekalo med neprestanim tapkanjem, s katerim sva sproti čistili negativne občutke.)
  Nekaj trenutkov sva obsedeli v tišini. Besede so bile odveč. Vprašala sem jo še:
- Kako se počuti Tinka?
- Varno v naročju svojega očeta. Čutim mir. Vse je na svojem mestu. Lahko sem to, kar sem, ne da bi bila ogrožena in ne dovolj dobra.
  Gospa je še povedala, da ne prenese, da kakšen otrok joče. Vedno ga poskuša potolažiti.

"Samo sorodna bolečina nam izvabi solze in vsakdo pravzaprav joče zaradi sebe." Heinrich Heine 

Čez nekaj dni mi je napisala:
(Kako ste? So kakšni premiki v počutju in odnosih?) 
O, ja, so. Do sebe sem postala veliko bolj mila, prijazna in topla, veliko bolj si odpuščam, veliko bolj sem prepričana vase, ne dovolim, da vsakdo vstopa v moj prostor, v moja občutenja, v moje doživljanje in videnje sveta. ​Veliko bolj sem zbrana, učinkovita, povezujem, ne pozabljam,… in ​š​e bi lahko naštevala.

Ja, v tako malo časa so ogromni premiki. Letos menda prvi​č​ ​​v​ ​​življenju čutim, da sploh ne bi rabila dopusta. Pa​ ​ ​čeprav sem full zaposlena, imam full stresno obdobje, ampak vse gre gladko. Nič​ ​​me več ​​tako ne skrbi kot včasih…

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280).​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija, s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO

ponedeljek, 12. maj 2014

12. 5. 2014: EFT: 3 V ENEM, 5 V ENEM ...

Pozdravljeni!

   Včasih kdo potoži, da pogreša stare čase, ko so bile stvari bolj enostavne - enoznačne. Npr.: 
- črpalka je bila namenjena točenju goriva, danes je tam trgovina, trafika, gostilna in je gorivo le za zraven; 
- sok je bil sadni sok narejen iz pravega sadja, danes pa je lahko voda z okusom, vitaminski napitek, energijski napitek ... sadje je le za zraven, 
- otroštvo je bilo obdobje v človeškem življenju namenjeno igri in šoli, danes je to obdobje socializacije, čustvenega opismenjevanja, oblikovanja samopodobe, širjenja obzorij v raznih popoldanskih tečajih, klubih in šolah in je uradna šola in prosta igra le nekaj za zraven ...

  Izdelki in storitve se reklamirajo s slogani 2 v enem, 3 v enem ....

  Nekaj podobnega se zgodi tudi pri izvajanju tehnike EFT. Nekdo začne tapkati, ker bi rad izboljšal odnos z otrokom, pa ugotovi, da je zraven uredil še odnos s starši, drugi pride, ker bi rad nehal kaditi, pa zraven tega izboljša tudi samopodobo in samozavest, tretji se boji kač in ko odtapka ta strah spozna, da ga razni strahovi omejujejo še na mnogih drugih področjih ... Vsem pa je skupno to, da niso imeli "pravega orodja", s katerim bi si lahko pomagali.

  Marsikdo si želi shujšati ali se več gibati in je že večkrat poskusil kaj narediti Z VOLJO, ki pa je je kmalu zmanjkalo. Če vas zanima, kako si pri tem lahko pomagate s tehniko EFT, vam priporočam Barbarino delavnico.

  Ne dvomim, da boste ugotovili, da ste dobili (vsaj) 3 v enem! In da je prava teža samo nekaj za zraven...
   
Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280) .​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"

ponedeljek, 5. maj 2014

5. 5. 2014: ZVEZDICA IN ZLATE NITI

Pozdravljeni!

    Jutri bomo pisali spis o dogodku med počitnicami. Učenci so se pripravljali tako, da so napisali že več spisov, jih brali in popravili napake. Danes smo napisali nekakšen načrt, kaj naj piše v uvodu, jedru in zaključku. 
    V našem razredu pa tudi tapkamo, seveda. Tapkala sem z deklico, ki ji slovenščina ni materni jezik in je to zanjo ena težjih nalog. Povedala je, da jo skrbi:
- da se ne bo mogla spomniti, kaj naj napiše ali da se ne bo mogla spomniti prave besede,
- da bo pozabila na odstavke,
- da bo pomešala vrstni red besed,
- da bo pozabila na ločila in velike začetnice,
- da učiteljica ne bo zadovoljna s spisom,
- da bo dobila slabo oceno,
- da bo mama huda ali žalostna,
- da jo bo bolela roka in ne bo mogla pisati ...
    Koliko skrbi!!! Kako vi občutite skrb? Jaz jo čutim kot nekaj težkega. Včasih rečemo, da je kdo klonil pod težo skrbi. Kako naj potem otrok da vse od sebe!? 
    Deklica je rekla, da čuti težke in trde roke. Odtapkali sva tudi ta občutek in stekla je na igrišče k razigrani družbi. 
    Upam, da je danes zaspala brez skrbi ... 

    .... saj je stresla prah s svojih zlatih niti ... kot piše v knjigi moje prijateljice Darje, ki vam jo priporočam v branje. To je knjiga za male in velike otroke. 

Ko je Zvezdica prvič stopila na Zemljo, je tam našla prečudovit svet. Okoli vsakega bitja je sijala zlata svetloba. Zvezdica je bila navdušena nad lepoto, ki jo je vso prevzela. Ob drugem obisku pa ji je mesec pokazal še drugo sliko našega sveta. Tokrat je bila svetloba prekrita s prahom in smetmi. Tedaj se je zvezdica odločila, da nekaj ukrene. Čeprav ni poznala rešitve, je vedela, da mora nekaj storiti. Njena odločnost je našla pot in ljudem je lahko pokazala njihove zlate niti, način, da jih osvobodijo prahu in smeti, hkrati pa jih je navdušila, da negujejo svojo svetlobo.

Zvezdica in zlate niti - Akcija maj 2014


Do 24. maja  ob naročilu knjige
ZVEZDICA IN ZLATE NITI
in navedbi kode za popust dobite knjigo po akcijski ceni,

1 izvod 10€ (namesto 12€) + poštnina*
2 izvoda 17€ (namesto 24€) + poštnina*
ali na E-naslovu darja@zlatapravljica.si

ter sodelujete v žrebanju za nagrado v vrednosti 51€. Nagrado bo izžrebani izbral sam med izdelki
Pravljice v volni in lesu,
(izbor izdelkov najdete na povezavi
Žrebanje bo potekalo 24.5.2014, nagrajenec bo o nagradi obveščen po e-pošti

Darja Bitenc je učiteljica čuječnosti, izvajalka tehnike čustvenega osvobajanja (EFT), ter drugih energetskih in kvantnih terapevtskih tehnik. Vodi individualna in skupinska svetovanja, piše zdravilne pravljice, ki jih tudi sicer uporablja pri terapevtskem delu. Pravljice se nežno približajo naši podzavesti s sporočili skritimi v besedah in med vrsticami. Ena takih pravljic je tudi Zvezdica in zlate niti, ki prinaša zapis o naši vrednosti, sprejetosti, ljubezni, zaupanju, povezanosti in odločnosti.
Knjigo lahko naročite na http://www.zlatapravljica.si/knjige.html ali na E-naslovu darja@zlatapravljica.si (navedite ime, priimek, naslov, kodo za popust, število izvodov, način plačila- po predračunu ali po povzetju).

*Poštnina in pakiranje ob plačilu po predračunu: 3,42€ za izvod, 4,50€ za dva izvoda
Poštnina in pakiranje ob plačilu po povzetju: 5,33€ za 1 izvod, 6,70€ za dva izvoda
možen oseben prevzem po dogovoru

ZVEZDICA IN ZLATE NITI
Neke tople poletne noči se je po gozdu sprehajala zvezdica. To je bil eden tistih obiskov na Zemlji, ko se pridejo mlade zvezdice učit o življenju pri nas.
Stopala je po mehkem mahu in se čudila vsemu, kar je videla. Toliko živega je bilo okrog nje: velika drevesa, majcena drevesca, različne trave in grmički, pa polno cvetlic. A tisto, kar jo je še posebej presenetilo, so bile bleščeče zlate niti, ki so sijale okrog vsake rastline. Drevesa, trave, cvetlice so bili kot lučke, posejane po gozdu.
»Kako nenavadno!« si je mislila zvezdica. »Vsako drevo ima zlat sijaj, nežen in bleščeč. Le čemu služi in od kod prihaja?«
Na nebu se je sam pri sebi nasmehnil mesec. Že mnogo zvezdic si je zastavilo to vprašanje. Ko se bo mala zvezda vrnila na nebo, se bo zagotovo oglasila pri njem in ga povprašala o tej svetlobi. In res je bilo tako. Zvezdica je takoj, ko se je vrnila domov, priletela k svetlemu mesecu:
»Mesec, mesec, sem že nazaj! Te lahko nekaj vprašam?«
»Seveda,« se je namuznil mesec.
»Na Zemlji sem videla zlato svetlobo okoli vsakega drevesa in vsake cvetlice! Mesec moj dragi, čemu služi in od kod prihaja?«
»Okrog vseh na Zemlji - ljudi, živali in rastlin - sije zlata svetloba. To so zlate niti; z njimi se živa bitja dotaknejo drug drugega, ko se srečajo.«
»Kako lepo!« je vzkliknila zvezdica in že jo je prešinilo:
»To je pa enako kot pri nas na nebu! Tako kot me, zvezdice, in ti, mesec, sijemo na vse okoli sebe, se oni dotikajo drug drugega s svojo zlato svetlobo! To je čudovito! Saj so kot zvezdice na Zemlji!«
»Da, prav imaš. Ljudje, živali in rastline so zvezdice na Zemlji!«
Mala zvezda je bila navdušena ob tem spoznanju, mesec pa je postal zamišljen. Ni hotel skaliti njenega veselja, a vedel je, da ji mora povedati vso resnico, preden spet obišče Zemljo......................

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako tapkanje lahko koristi tudi vam. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280) .​

Lep pozdrav 

        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
             
"Vedno manj je tega, kar verjamem in vedno več je tega, kar čutim.​"