ponedeljek, 25. april 2016

25.4.2016: IZGUBA ČASA

Pozdravljeni!

   "Priložnost zamujena, ne vrne se nobena," je pregovor, ki sem ga poslušala v mladosti in mi je vedno šel na živce. Spravljal me je v stisko. Tega, da se​ mi je ponujala​ priložnost, sem se ponavadi zavedla, ko je bila priložnost že mimo, ni je bilo več. Sledil je boleč občutek nemoči, jeze in žalosti. In seveda slabe misli o sebi: nesposobna sem, nisem dovolj dobra, zakaj nisem rekla ali naredila drugače, če bi vedela... In je že sledil naslednji pregovor: "Če bi človek bil vedež, ne bi bil revež."
   Na delavnicah, ki so bile namenjene obdobju pubertete, smo se pogovarjali, kako smo izbirali poklic. Tisti, ki niso imeli jasne vizije in podpore staršev, so bili v veliki stiski. Poslušali so stališča odraslih o pomembnosti te odločitve, o službah in o zaslužkih. Redko kdo lahko pove, da so se pogovarjali z njim na način, da so skupaj iskali najboljšo možnost zanj, glede na njegove interese in sposobnosti.
Ena od udeleženk je rekla, da čuti, da se zaradi teže te odločitve, še vedno počuti zmedeno in neodločno, kadar je v situaciji, ko se mora odločiti za eno izmed možnosti. Lahko so tako banalne izbire kot je na primer, po kateri poti se bom peljala do cilja, katero oblačilo bom oblekla ali kupila, kaj bom skuhala...
   V skupini smo močno občutile, kako težko se je odločiti, ko je prisotna misel, da bomo zaradi napačne odločitve pri izbiri poklica izgubili čas. Vendar, če se nekdo "narobe" odloči in to spozna čez leto ali dve ..., ali bi to lahko spoznal brez te "napačne" odločitve? Kaj pa če ni napačnih odločitev in je samo pot, na kateri spoznavamo sebe? 
   Naredile smo več zaporedij tapkanja, kaj vse so naši bližnji obsodili kot izgubljanje časa in en del v nas to še vedno čuti in se oglasi kot "slaba vest", kadar dolgo spim, klepetam s prijateljico, berem, gledam televizijo, se sprehajam, grem na delavnico... Ko smo sprostile napetost, je bila jasna misel, da izguba časa ne obstaja. So samo izbire, kaj bomo v času, ki nam je na voljo, počeli.
   
​   In vedno pride še ena priložnost...​ Mogoče še boljša...​
​   Ko sem jaz pripravljena.​

VABLJENI:
V petek, 6.5.2016, bo od 16.00 - 20.00 ure ZAČETNA DELAVNICA EFT. 
  Cena: 50,00€. Za prijave do 1.5. 20% popust.Obvezne predhodne prijave na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com
   Na delavnici boste izvedeli nekaj teorije in se naučili vse štiri korake "osnovnega recepta". Naučili se boste:
-  kako si pomagati s tapkanjem, kadar vas muči bolečina; 
-  kako s tapkanjem zmanjšati ali prekiniti navezanost na določeno hrano, pijačo;
-  kako s tapkanjem ublažiti ali povsem odstraniti negativne občutke, ki jih občutimo, 
   ko se spomnimo na nek stresen, travmatičen dogodek.
- ODPRAVLJANJE TREME ZA MATURANTE: 4-urna delavnica tapkanja: učenje samostojnega izvajanja EFT metode in intenzivno tapkanje za čim bolj zbran in uspešen nastop na maturi: 25. 4. 2016 ob 17.00 uri v Kopru (prostori Jezikovne šole Eurocenter) in preko spleta​, ​skype delavnica 2. 5. 2016 ob 17.00 uriCena: 30,00€. Obvezne predhodne prijave na: 040 516 280 ali berta.rebol@gmail.com

💟POT OSEBNEGA MIRU 2016  💟
Z BERTO DO NOTRANJE HARMONIJE

MAJSKE DELAVNICE Nesrečne ljubezni:
- SOBOTA: 21. in 28.5. (od 9.00 do 13.00);
- NEDELJA: 22. in 29.5. (od 16.00 do 20.00);
- ČETRTEK: 26.5. (od 17.00 do 21.00).
PONOVITVE DELAVNIC:
- 5.5. Otroštvo do šole (od 17.00 do 21.00);
- 12.5. Osnovna šola (od 17.00 do 21.00);
- 19.5. Srednja šola - puberteta (od 17.00 do 21.00) .
Posamezna delavnica stane 20,00€​. Vsaka delavnica je zaključena celota in ni potrebno, da pridete na vse. Vabljeni, da pridete na več ponovitev enega obdobja. Vsakič se še kaj pokaže in prečisti.
Obvezne predhodne prijave. Vse delavnice bodo potekale v prostorih Jezikovne šole Eurocenter, Kidričeva 46, Koper. Če želite delavnico v vašem kraju, mi sporočite!

Priporočam, da na lastni koži izkusite individualno tapkanje. Potem boste vedeli, kako lahko tapkanje koristi tudi vam. Individualno tapkanje traja eno uro in pol do dveh in stane 50€. Z otroki tapkam eno uro; tapkanje in pogovor s starši stane 30€.
Možno je tudi tapkanje po skypu. Za srečanje se dogovorimo po telefonu ali elektronski pošti (berta.rebol@gmail.com, 040 516 280). Če se odločite za 5 srečanj, imate 20% popust.​
Dobrodošli v prostorih Jezikovne šole Eurocenter (stavba med Taverno in Kavarno Kapitanija, prvo nadstropje)​​! 
Več informacij o dogodkih po Sloveniji: http://eftnovice.blogspot.si/



Lep pozdrav 


        Berta Rebol, Notranja harmonija s.p.
                  UČITELJICA, IZVAJALKA EFT, 
                  ACCESS BARS in ZDRAVLJENJA S PONOVNO POVEZAVO
            
"Vedno manj je tega, kar verjamem, in vedno več je tega, kar čutim.​"

Če menite, da bi ta informacija koristila še komu, bom vesela, če jo boste posredovali naprej. Hvala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar